Camping Outdoor-museum 2021 - Egeskov.

Den
1. maj 2021 slår (slog) Egeskov og DCU i fællesskab dørene op for Europas første Camping Outdoor Museum.

På DCUs nye Camping Outdoor Museum kommer du helt tæt alt det, der er og har været en del af danskernes camping- og outdoorliv gennem tiden.


https://egeskov.dk/campingoutdoormuseum/ - Åbner 1. maj 2021. - https://www.dcu.dk/da/artikler/nu-aabner-europas-foerste-camping-outdoor-museum -

1/5-2021 Vi har nu været der til åbningen. Jeg må bare sige at resultatet er rigtig godt.
En blanding af nostalgi og det helt nyeste i luksus telte og udstyr, som virkelig giver et indblik i "fortidens" camping, og hvorledes ferieformen har udviklet sig til det vi har i dag.
At komme ud i naturen på så mange forskellige måder, med shelters og små telte, helt nede på jorden, og se historier om de første campingvogne og teltvogne, som i dag tilbydes i mange udforminger, samt OffRoad og Glamping.
Glamping er det nye begreb for luksus camping, som ikke bare er almindelige telte og udstyr, men telte som er opbygget og indrettet med komfort, hygge og ikke mindst gode senge indbygget
(Wikipedia siger: Glamping er et portmanteau af "glamourøs" og "camping", og beskriver en campingstil med bekvemmeligheder og i nogle tilfælde tjenester i resortstil, der normalt ikke er forbundet med "traditionel" camping.)
Vejret var smukt på dagen, og vi nød ikke bare Camping Outdoor Museet, men hele historien omkring egeskov Slot, med den ualmindeligt smukke park, som omkranser det smukke slot, som indeholder en udstilling i de private gemakker, og ikke mindst bygningen med de mange klædedragter var spændende. Alt fra biler, teknik, knallerter, motorcykler, gammel købmandsbutik, samt Falck museet er helt unik og imponerende, og så skal det nævnes at parken er godt indrettet med legepark, caféer og ikke mindst den herlige Café Rigborg, hvor frokosten blev indtaget. Personalet fortjener også en smiley, for deres åbne og glade smil vi oplevede hele vejen rundt. En dejlig dag, som vi gerne gentager  ;-)
---------------------------
Mine donationer til museet er følgende telte.

Prøvemodel - lille model før Iglo telte.
(Min søn har døbt det SLOTTET)
- Isabella´s gode gamle skrædder SMEDEGAARD, lavede dette telt som det mindste af 3 prøvemodeller. (desværre kom de ikke i produktion).
- Smedegaard ;-)
------
- Vi har passet og brugt teltet fra børnene var små, og de har haft masser af glæde af det. Her i nyere tid har vores børnebørn haft glæde af det nogle gange.
Jeg syntes det er meget unikt, og ærgerligt at det aldrig blev produceret til salg. Isabella havde stor succes med fortelte, derfor blev det ikke til noget.

1`donation:
Slottet som er helt unikt, og faktisk et ret genialt og godt lille telt.
1983 hvor min bror og jeg cyklede til Hjarnø med vore børn, og det blev en uforglemmelig oplevelse, som vore børn husker med fryd, og gerne fortæller til børnebørnene.
Slottet er i den grønne teltsæk på cykel traileren, det røde/blå telt.